De maker achter HeyLeuk

Creatief met woorden, papier, draad en kralen.

Hier vind je de resultaten van een uit de hand gelopen hobby van een schrijver die tussendoor iets heel anders doet. Ik ben graag met mijn handen bezig en ontdek steeds nieuwe dingen. Vandaar deze website waarop het resultaat van die hobby wordt getoond. Van verschillende dingen kun je hier dan ook uitleg vinden hoe iets gemaakt wordt.

HeyLeuk!

Jose Vriens HeyLeukDie schrijver is José Vriens. De naam HeyLeuk bedacht mijn man. Als je iets nieuws hebt, kleding, een ketting of armband, wil je graag horen dat het leuk is, dat het leuk staat. Hey, leuk! Een veelgehoorde uitroep, dus een naam die past bij een hobby die alles met originele handgemaakte spullen te maken heeft.

Gehaakt

Al enige tijd ben ik verslingerd aan de haaknaald. Je kunt superleuke dingen maken met draad en haaknaald. Inmiddels heb ik al heel veel gehaakt, omslagdoeken, knuffels, sieraden, manden, kleden. Er zijn verschilldende blogs over door mij uitgeschreven patronen die je mag gebruiken. Die vind je bij tutorials. En ik haak op bestelling!

Kumihimo

Dit is een Japanse manier van weven, wat letterlijk betekent: koord vlechten. Je kunt er rond maar ook plat mee weven en heel fraaie sieraden mee maken. Hiervoor wordt een speciale schijf gebruikt.

Papieren accessoires

Sieraden en accessoires gemaakt van oud papier. Ja, je leest het goed. Oud papier waarvan kralen worden gemaakt en van die kralen maak ik weer armbanden, kettingen en oorbellen. Ook heb ik ontdekt dat je van datzelfde oude papieren nog veel meer kunt maken zoals manden, schalen en vazen. Stevig, origineel en heel milieubewust! Veel hiervan geef ik weg als cadeau’s aan vrienden en familie, maar je kunt ook spullen op bestelling laten maken.

Boeken, blog en YouTube

Inmiddels heb ik een duidelijke handleiding geschreven over het veelzijdige gebruik van de Peyote steek voor het werken met kleine kraaltjes. De kleurenfoto’s wijzen je de weg.

HeyLeuk heeft ook een eigen YouTube kanaal waarop filmpjes te vinden zijn over het maken van verschillende artikelen.

Naast al deze hobby’s ben ik sinds 2000 schrijfster van liefdes- en familieromans, zodoende zijn deze twee creatieve hobby’s aan elkaar gekoppeld. Meer over mijn schrijven vind je op mijn boekensite.