Sieraden en meer

Hier vind je de resultaten van een uit de hand gelopen hobby van een schrijver die tussendoor ook iets anders wil doen ter ontspanning. Ik vind alles heel erg leuk om te maken, met als gevolg dat ik ermee door wil gaan en veel te veel maak. Vandaar deze website waarop het resultaat van die hobby wordt getoond en aangeboden.
Een aantal van deze artikelen is ook te bewonderen bij Ellen’s Art, winkelcentrum Roselaar 7, Roosendaal

HeyLeuk!

Vanwaar die naam? Als je iets nieuws hebt, kleding, een ketting of armband, wil je graag horen dat het leuk is, dat het leuk staat. Hey, leuk! Een veelgehoorde uitroep, dus een naam die past bij een webwinkel waar je leuke en originele handgemaakte sieraden kunt vinden.

De sieraden zijn gemaakt met allerlei rijgtechnieken zoals Peyote, Herringbone, brickstitch, cubic right angle wave (CRAW), weven, knopen, vlechten, Kumihimo, macramé, haken, wraparmbanden, met of zonder kralen, je komt het allemaal tegen. Omdat er van ieder product maar één wordt gemaakt heb je gegarandeerd een uniek sieraad!

De inhoud van de webwinkel zal steeds wisselen omdat er producten worden verkocht maar ook bij worden gemaakt. Op mijn Pinterest-borden vind je vrijwel alles wat ik heb gemaakt. Mocht je iets leuks zien dat niet meer voorradig is en wat je graag wilt hebben, vraag of het speciaal voor jou gemaakt kan worden.

Gehaakt

Ook ben ik verslingerd geraakt aan de haaknaald. Je kunt superleuke dingen maken met draad en haaknaald en inmiddels groeit deze stapel artikelen gestaag van kettingen tot knuffels en shrugs. Er komt steeds meer bij.

Kumihimo

Dit is een Japanse manier van weven, wat letterlijk betekent: koord vlechten. Je kunt er rond maar ook plat mee weven en heel fraaie sieraden mee maken. Hiervoor wordt een speciale schijf gebruikt. Lees er meer over op mijn blog.

Papieren accessoires

Sieraden en accessoires gemaakt van oud papier. Ja, je leest het goed. Oud papier waarvan kralen worden gemaakt en van die kralen maak ik weer armbanden, kettingen en oorbellen. Ook heb ik ontdekt dat je van datzelfde oude papieren nog veel meer kunt maken zoals manden, schalen en vazen.

Boeken, blog en YouTube

Inmiddels heb ik een duidelijke handleiding geschreven over het veelzijdige gebruik van de Peyote steek. De duidelijke kleurenfoto’s wijzen je de weg.

Je kunt me ook volgen op mijn blog waar ik stukjes plaats over mijn hobby’s: boeken schrijven, sieraden maken en handwerken. Op mijn blog zal ik ook regelmatig werkbeschrijvingen en patronen plaatsen.

HeyLeuk heeft ook een eigen YouTube kanaal waarop filmpjes te vinden zijn over het maken van verschillende artikelen.

Naast het ontwerpen en maken van sieraden ben ik sinds 2000 schrijfster van liefdes- en familieromans, zodoende zijn deze twee creatieve hobby’s aan elkaar gekoppeld. Meer over mijn schrijven vind je op mijn boekensite.